Review

Kata Seru (Interjeksi) dalam Bahasa Sunda




Kata Seru/Interjeksi dalam bahasa Sunda disebut Kecap Panyeluk. Kecap Panyeluk adalah kata tugas untuk mengungkapkan rasa hati manusia. Untuk memperkuat rasa hati sedih, heran, dan jijik seseorang memakai kata tertentu disamping kata yang mengandung makna pokok yang dimaksud.

Di bawah ini beberapa kata seru/kecap panyeluk dalam kalimat:
- Huh, aing mah geus capé-capé masang poto profil di Pésbuk, der kalahkah diléléwé.  
- Euleuh-euleuh, éta Nyi Iroh mani tambah geulis waé!  
- Éy, si éta mah mun heuay teh sok bari sisidueun.
- Adeuh, duaan waé jeung hansip yeuh?
- Alhamdulillah, kuring lulus ujian génk motor.  
- Aduh, naha sirah téh asa jadi péhul kieu, nya?
 - Ah, teu percaya saacan Nyai ngabuktikeun cinta ka Akang mah.
- Na, ari manéh kalakuan téh jiga kitu patut.
- Yeuh, ari jadi calon salaki téh kali-kali mah atuh tong ngajak gelut waé calon mitoha.
- Oh, éta mah nini téré kuring nu ka-9!  
- Anjir, si éta bisaan euy nguseup hiuna.
- Ambuing, aya ku lenjang kitu éta awak Mpok Nori.
- Sukur, ayeuna manéh geus éling deui.  
- Héy, kamana waé?  
- Jih, naha teu apal kitu?  
- Oh, éta mah kuring gé apal atuh.  
- Masya Allah, saha ieu nu ngawur-ngawurkeun paku payung di tengah imah?  
- Édun, manéh beuki kasép waé euy.
- Tah, tingali uing mah boga kaléci tilu boboko. - Hah, teu percaya uing mah, sumpah!